Actueel

Volgende wake

De VOLGENDE wakes zijn op:

  • zondag 15 december 2019 EXTRA wake
  • zondag 5 januari 2020
  • zondag 2 februari 2020
  • zondag 1 maart 2020
  • enzovoort

WELKOM

Wake voor bedreigde families in detentiecentrum Zeist zondag 15 december 18.30
 
Zondagavond 18.30 houden we een wake voor de families die nu in detentie centrum Zeist verblijven. Ze zijn alvast gedetineerd om een gedwongen terugkeer naar het land van herkomst (Afghanistan en Iran) mogelijk te maken. Om deze families met kinderen van 8 tot 18 jaar te ondersteunen, houden we een wake bij kamp Zeist. Juist in de tijd van Kerst willen wij de  ontmoeting met het bedreigde kind niet uit de weg gaan. Kerst is een feest van liefde en vrede voor ons allemaal.  
 
Routeomschrijving:  afslag 4 als je vanaf Utrecht richting Amersfoort gaat en dan rechtsaf. De ingang van het detentiecentrum (Richelleweg 13, 3769 AZ Soesterberg) is aan de linkerkant en is niet heel duidelijk aangegeven: zoekend rijden dus. Aan het eind van de wake lopen voor wie wil en kan om het detentiecentrum heen. Zorg voor warme kleding, stevige schoenen of laarzen en een zaklantaarn.  
 
 
Deze extra wake wordt georganiseerd door Wake Zeist - ​www.wakezeist.nl​ - contact

Op 5 januari om 16:30 is er weer een maandelijkse wake.

Extra Wake 9 december 2019 19:30

Op het moment van schrijven, voor 9 december, zit in detentiecentrum Zeist een gezin met moeder met 2 kinderen vast. Zij dreigen op dinsdag uitgezet te worden naar Iran en overgeleverd te worden aan een repressief regime. We organiseren maandagavond een wake omdat dit niet ongezien mag gebeuren. Start 19.30 uur

Aan het eind van de wake lopen voor wie wil en kan om het detentiecentrum heen. Zorg voor warme kleding en stevige schoenen.

Neem bloemen mee! Neem mensen mee!

Plaats:
Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. (inf. 0643133109) en www.wakezeist.nl.

Per auto: Afslag Soesterberg

Openbaar vervoer: bus 56, halte Kampweg Soesterberg, 10 min. lopen via Kampweg

 

Let op: het adres komt niet voor in vele versies van TomTom. Een afbeelding van de kaart staat onderaan deze pagina.

 

Organisatie: Raden van kerken Zeist en Soest/Soesterberg

Informatie:    030 6962283  / 035 6013882

Elke eerste zondag van de maand om 16.30 uur wake bij het detentiecentrum Zeist. 

 

Link naar Google Maps

Het vreemdelingenbeleid van de regering is nog altijd onveranderd. Het lijkt wel verscherpt, als je kijkt naar de uitzetting van gezinnen en de uitspraken van ex-Staatsecretaris Harbers.

Het detentiecentrum sluit voor een groot deel in 2019, maar de gezinslocatie blijft bestaan.

Na zoveel jaren waken bij Kamp van Zeist is het aantal gedetineerden afgenomen, maar de gezinnen, die geen verblijfsvergunning krijgen, worden nog altijd vastgezet, in afwachting om uitgezet te worden. Daarom blijven we volhouden en houden een maandelijkse wake bij detentiecentrum kamp van Zeist.

Klik op de kaart voor vergroting