Persberichten

Wake kamp van Zeist 7 oktober 2018

Het vreemdelingenbeleid van de regering is nog altijd onveranderd. Het lijkt wel verscherpt, als je kijkt naar de uitzetting van gezinnen. Zoals het gezin met kinderen uit Culemborg en Armenie en deze week dreigen weer gezinnen met kinderen uitgezet te worden naar Armenie.

Er komt geen eind aan en het zogenoemde kinderpardon voldoet niet.

De plannen zijn om het detentiecentrum begin volgend jaar te sluiten, maar de gezinslocatie blijft bestaan.

Maar de raden van kerken van Zeist en Soest blijven doorgaan met de maandelijkse wake.

De eerstvolgende wake is zondag 7 oktober.

Komt u ook met bloemen om 16.30 uur?

Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. (inf. 0643133109) en www.wakezeist.nl.

155ste Wake Detentiecentrum Zeist 2 september 2018

De Raden van Kerken van Zeist en Soest protesteren sinds 2005 (de Schipholbrand) tegen het opsluiten van mensen zonder strafblad. En voor een humaner vreemdelingenbeleid, ook als mensen hier niet kunnen blijven.

Het thema van deze wake is: Maak ons hart onrustig

Plaats: Richelleweg 13 in Soesterberg (vanuit Soest aan de “overkant” van de A28).

Tijd;   16.30

Neem mensen mee

Neem bloemen mee

Inl. 06 43133109 / 0306962283    

Bekijk ook onze website: www.wakezeist.nl

Wake kamp van Zeist 5 augustus 2018

Het vreemdelingenbeleid van de regering is nog altijd onveranderd en lijkt wel verscherpt, als je kijkt naar de uitzetting van gezinnen. Deze maand werd tot tweemaal toe een gezin met kinderen die hier geworteld waren opgepakt en uitgezet. Twee nachtelijke wakes en petities met duizenden handtekeningen naar staatssecretaris Harbers konden dat niet voorkomen.

Er zijn plannen zijn om het detentiecentrum nog dit jaar te sluiten, maar de gezinslocatie lijkt te blijven bestaan. Zo lang niets zeker is, blijven de raden van kerken van Zeist en Soest doorgaan met de maandelijkse wake.

De eerstvolgende wake is zondag 5 augustus

Tijdstip: 16.30

Komt u ook met bloemen?

Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. (inf. 0643133109) en www.wakezeist.nl.

Wake bij Detentiecentrum Zeist 1 juli 2018

Persbericht

Er is veel gaande rond het vluchtelingen- immigratievraagstuk in Europa en Amerika. De nood is onveranderd hoog, maar het politieke klimaat wordt stugger. De situatie van kinderen is schrijnend. Goed nieuws is wel dat de vreemdelingendetentie straks niet langer onder justitie valt en er meer vrijheid komt in de detentiecentra. Eindelijk! Ook in Zeist?  Opnieuw zijn er geruchten dat Detentiecentrum Zeist dicht gaat. We wachten af en handelen naar bevind van zaken. Tot nader orde houden we onze wake elke eerste zondag van de maand.

Tijd: 16.30 uur

Neem mensen mee!
Neem bloemen mee!

Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg, Soesterberg, overkant van de A28 vanaf Soest. Informatie: 0643133109 / 030 6962283 en www.wakezeist.nl.

Wake Kamp van Zeist 3 juni

WAKE VOOR DETENTIECENTRUM ZEIST

ZONDAG 3 juni 2018 vanaf 16:30

Zondag 8 april was de 150ste !!! maandelijkse wake bij kamp van Zeist; er waren meer dan 200 mensen hierbij aanwezig. Overweldigend.

Echter het vreemdelingenbeleid van de huidige regering ten aanzien van uitgeprocedeerde asielzoekers is tot op heden niet veranderd  en er zitten nog altijd uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten. Omdat ze geen geldige verblijfspapieren hebben; opgesloten als misdadigers. Ook gezinnen met kinderen zitten opgesloten in afwachting van hun uitzetting.

De Raden van Kerken van Zeist en Soest gaan door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, een teken aan de politiek dat het anders moet. Komt u ook weer op zondag 3 juni met bloemen om 16.30 uur?

Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. (inf. 0643133109) en www.wakezeist.nl.