Actueel

Volgende wake

De KOMENDE wakes (onder voorbehoud van Coronamaatregelen):

  • zondag 3 oktober
  • zondag 7 november
  • voorts elke eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand om 16:30 organiseren wij een wake.

Wake Zeist

Komt allen, neem mensen mee, neem bloemen mee.

Gelukkig kunnen we weer samenkomen om te laten zien dat we er nog zijn.

WakeZeist gaat door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, een teken aan de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet.

Op dit moment speelt de hongerstaking in Belgié van inmiddels 700 ongedocumenteerden om “humaan leven of geen leven” (dus dood). Op woensdag 21 juli doet het parlement belofte hun dossiers opnieuw te bekijken en stopt na 61 dagen 400 man de hongerstaking.

In Nederland is de situatie van de ongedocumenteerde vergelijkbaar. Op 23 juli wordt op diverse plaatsen de actie van hongerstakers ondersteund. Link Demonstratie of onze fb pagina.

  • WakeZeist gaat door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, een teken aan de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet.
  • Juist voor mensen in detentie is deze coronatijd zwaar
  • Zie ook onze facebookpagina WakeZeist

Wilt u de 1,5 meter afspraak in acht nemen?

info: 0629025008 en www.wakezeist.nl

De wake begon na de Schipholbrand van 27 oktober 2005. 11 mensen zijn toen omgekomen en velen gewond. Veel mensen die de brand overleefden werden naar vreemdelingendetentie Zeist verplaatst. Wij waken al meer dan180 maanden = 15 jaar.

Tegelijkertijd is het afbranden van het vluchtelingenkamp Moria, Lesbos urgent. In de nasleep wordt op Lesbos een nieuw kamp opgezet, dat nog meer op een detentiecentrum lijkt. De overeenkomst tussen beide gebeurtenissen is niet alleen schrijnend, maar ook een oproep te volharden in het waken.
Wij gaan door met het organiseren van de maandelijkse wake, een teken aan de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet.

De wake wordt georganiseerd door Wake Zeist, van kerken en mensen uit Zeist, Baarn, Culemborg en wie zich aan wil sluiten. - ​www.wakezeist.nl​ - contact

Plaats:
Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. (inf. 0643133109) en www.wakezeist.nl.

Per auto: Afslag Soesterberg

Openbaar vervoer: bus 56, halte Kampweg Soesterberg, 10 min. lopen via Kampweg

Let op: het adres komt niet voor in vele versies van TomTom. Een afbeelding van de kaart staat onderaan deze pagina.

Organisatie: Raden van kerken Zeist en Soest/Soesterberg

Informatie:    030 6962283  / 035 6013882

Elke eerste zondag van de maand om 16.30 uur wake bij het detentiecentrum Zeist. 

 

Link naar Google Maps

Het vreemdelingenbeleid van de regering is nog altijd onveranderd. Het lijkt wel verscherpt, als je kijkt naar de uitzetting van gezinnen en de uitspraken van ex-Staatsecretaris Harbers.

Het detentiecentrum sloot voor een groot deel in 2019, maar de gezinslocatie bleef bestaan.

Na zoveel jaren waken bij Kamp van Zeist is het aantal gedetineerden afgenomen, maar de gezinnen, die geen verblijfsvergunning krijgen, worden nog altijd vastgezet, in afwachting om uitgezet te worden. Daarom blijven we volhouden en houden een maandelijkse wake bij detentiecentrum kamp van Zeist.

WAKE ZEIST 7 MAART 2021 / LOPEND VUUR / 12 MAART

Van 1 tot 16 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuur door Nederland.
Vanuit alle windstreken naar Den Haag.

Overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor een HUMAAN MIGRATIEBELEID

Ook in Zeist komt de estafettetocht. Op 7 maart op wake Zeist, met een corona veilige wake, en op 12 maart gaat de tocht van Zeist naar Houten.

De wake start om 16.30 en sluit om 17.45 uur. In de tussentijd is het een stille wake en bent u alleen of in tweetallen welkom om een kaarsje aan te steken, en een boodschap te schrijven voor Nederland. U mag dus komen wanneer u wilt, maar moet misschien wachten op uw beurt. Houd u afstand en let op de aanwijzing van wakeZeist.

Locatie Richelleweg 13, Vreemdelingendetentie Zeist

Mondkapjes verplicht

Neem bloemen mee, neem licht mee.

Ons speerpunt voor de komende verkiezingen: iedereen die we tegenkomen informeren over de slechte situatie waarin gevluchte mensen verkeren in Europa, van Moria tot Calais, en van Sarajevo tot Amsterdam. En aan politici laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor menselijk beleid.

Wij roepen op: geef uw stem aan hen die niet kunnen stemmen.

info: Migreat lopend vuur, 0629025008 en of wakezeist of fb

Klik op de kaart voor vergroting